Dokumenty o Katyni

31.03.2013 16:34

Владимир Иванович Трунин рассказывает о некоторых моментах, отражённых в своей статье
"Катынь -- нагромождение лжи"
http://www.youtube.com/watch?v=keVgjTGT9as&feature=player_embedded
Možno ještě někoho zaujme téma Katyň- Poláci a kdo je zabíjel.
Vzpomínám, že Medvědev na rychlo prohlásil, že polské oficíři byly postříleni na příkaz Stalina.

Zde na videu je svědectví účastníka válečné doby,který vysvětluje tento politický propletenec starý přes 60let,který v nedávné době vyžádal další oběti celé polské vlády kvůli politickým intrikám.

Zde se na videu říká ,že v určité době němcí zajaly přes 20tis ukrainců v r. 1939(?), oblékli je do polských uniforem a chtěly je využit pod falešní vlajkou ve vojenské operaci.Pak se ta akce nekonala a tyto bylo třeba zabit, což němcí to i provedly. Jsou zde uváděny výsledky expertiz.

 
 
Катынь. Нагромождения лжи. В. Илюхин
http://www.youtube.com/watch?v=oI-sEhX4ygQ
 
 
Komentář Lin:
 
Tohle téma JE důležité a mělo by být připomínané - zvláště za okolností, že pravda je pořád tak nějak zastřená. Téma může být tedy kdykoliv zneužité. A zvláštností je, že do vyšetřování byly zataženi jak Češi, tak Slováci - v osobě profesorů Františka Hájka a Františka Šubíka (dál si vzpomínám ještě na spisovatele a novináře Františka Kožíka).
Němci totiž již v r.1943 vybrali jakousi "vyšetřovací komisi" a nahnali do Katyně osobnosti z téměř celé okupované Evropy. Ti od nás měli problémy jak za nacistů, tak po válce a znovu zas v 50-tých letech. Kožík k téhle zpropadené "výpravě" napsal, že si po celou dobu cesty přál, aby jejich letadlo nikdy nedoletělo, aby ho sestřelili partyzáni.
Dobré pojednání, které se snaží držet faktů a ne propagandy:

http://gulag.szmo.cz/dokumenty/studie/katyn.pdf

Byl na netu také přímý zápis z vyšetřování (= přímé výpovědi mnoha svědků) hned v r. 1946, ale... nemůžu ho najít... :(

Skutečnosti, podle kterých se "v obrázku" řídím já:
- zvláštní, že Němci hned po nalezení hrobů vynucují "vyšetřovací komisi" a "nález" se mediálně rozmazává (= v době války, v době jejich vlastních a mnohdy horších zločinů, jejich nakládání s Poláky je výmluvné - a najednou tolik dojemné snahy o vyřešení "zločinu na Polácích")

http://www.youtube.com/watch?v=XRvveeG2Jk0

- okolnosti, za kterých je "svobodně a nezávisle" zkoumáno, jsou podivné a nikomu se nechce příliš mluvit. Hájek a Šubík podávají odlišná svědectví, ač byli na stejném místě ve stejné době, ihned po "vyšetřování" v r. 43 se rozjíždí tvdrá protižidobolševická kampaň
- ruská strana od počátku tvrdí, že v tom prsty nemá, "pravdu" zjevuje nejprve Chruščov, po něm Gorbačov