Dnes sa uskutočnila v Sýrii veľká udalosť – slávnostne bol otvorený úsek federálnej diaľnice Hama – Homs

07.06.2018 10:40
Atevi
 

Dnes sa uskutočnila v Sýrii veľká udalosť – slávnostne bol otvorený úsek federálnej diaľnice Hama – Homs, ktorá prechádza územím bývalého Er-Rastanovského islamistického kotla.
Pre pripomenutie – po rozhovoroch s ruskou armádou asi pred mesiacom prešla pod kontrolu Damasku strategicky dôležitá enkláva džihádistov v strede mesta Rastan, počas tohto obdobia prešli stovky bojovníkov na stranu Bašira Asada, a tí, ktorí odmietli, boli deportovaní v provincii Idlib a Aleppo.
Otvorenia sa zúčastnili vlády oboch provincií, sýrske silové štruktúry, školáci a civilisti a boli tiež pozvaní zástupcovia Ruského centra pre zmierenie bojujúcich strán. Bezpečnosť zabezpečovali vojaci vojenskej polície Ministerstva obrany Ruskej federácie a vojaci SAR.
Po oficiálnej časti miestni obyvatelia organizovali oslavy – tancovali, spievali piesne a vyjadrovali vďačnosť prezidentom Ruska a Sýrie. Ruskí vojaci tancovali spolu so Sýrčanmi a vyjadrili radosťz oživenia mierového života. (foto)
http://rusvesna.su/news/1528301724

 

Diskusní téma: Dnes sa uskutočnila v Sýrii veľká udalosť – slávnostne bol otvorený úsek federálnej diaľnice Hama – Homs

Skládání mozaiky blízké budoucnosti

Přemek | 17.06.2018

To, že se postupnými kroky daří osvobozovat okupované části Sýrie a to, že se nyní SAA nehledě na chabé protesty USA posunuje směrem k At-Tanf je důkazem o postupné ztrátě sil USA, jimž již nevěří už nikdo ani co by se za nehet vlezlo. Slábnutí USA a šikovná politika Trumpa, jež odhaluje globální parazitování a jeho proponenty v USA znamenají, že na jihu a východě Sýrie se dosud vyskutující US a proxy síly budou nuceny ze Sýrie odejít, pokud nebudou zlikvidovány. Vše jde jak má, i v Libyi se pomalu začíná konstituovat stabilizační řešení...

pyrus@azet.sk

Hanzi | 08.06.2018

Satanovo dielo v tomto prípade nevyšlo. Oligarchia kolektívneho západu prehrala jednu významnú bitku o svet. Vojna ale pokračuje.

Re: pyrus@azet.sk

Pavel | 10.06.2018

Bohužel částečně vyšlo. Další země je na mnoh let rozjebaná a bude jim to trvat celá desetiletí, než uvedou zemi do stavu před válkou.
Jim nejde o to někde vyhrát, ale rozvracet jednu zemi za druhou.

Uznávám, žev Lybii je to mnohem horší. Tam probíhá permanentní válka.

Přidat nový příspěvek