Chazin vysvetluje jednoduchou řečí, proč Putina elitáři po 12 letech pozvali do Davosu a o čem byla podstata rozhovoru Putina s elitáři

30.01.2021 09:42

Taurus

 

Pro neruštináře jsem udělal rýchlý výcuc. Ruštinářům doporučují poslechnout originál.

https://www.youtube.com/watch?v=oncSHKJehuQ

 

    Proč byl povolán Putin. Kapitáni světového obchodu nečtou nesmysly novinářů. Chápou však, že situace ve světě je taková, jaká je, že ji nelze vyřešit bez účasti Ruska.Toto je velké společné zasedání před kolapsem liberální ekonomiky. (04:00)

    Putinův projev se skládá ze tří částí

1) Chlapi, omlouvám se, chápu vaše psychologické potíže, ale model podle kterého se vyvijela vaše liberální ekonomika, ekonomika finančního globalismusmu, jehož ideologií je liberalismus, tento ekonomický mechanismus, konkrétně emise peněz, je vyčerpán...

2) Dále vysvětlil, jaké to bude mít důsledky.:
finanční a ekonomické, sociálně-politické, geopolitické ve vztazích mezi státy.
Udělal veškeré odkazy (jak se ten model vyvíjel) a na reiganomiku počátku 80. let, na to, jak byl tento systém uspořádán, k jakým důsledkům to povede.
Vyslovil klíčovou větu: zmizení střední třídy v současné její podobě.
Protože právě střední třída se stala hlavním důsledkem reiganomiky.

Četl Putin Vzpomínky na budoucnost? Nevím. Ale implicitně se zmínil o práci naší skupiny a řekl, že existují odborníci, kteří věří, že ...

Pak Putin, popisal důsledky a opět zdůraznil, že tento model skončil...
Současně popsal další sociálně-politické důsledky s odkazem na situaci s volbami ve Spojených státech.
Vyslovil úžasnou frázi: vy mě chápete (odkaz na nějaký skrytý kontext, který je srozumitelný všem účastníkům fóra, protože nejsou bombardováni liberálním tiskem).

Obecný význam této části byl následující.

Faktem je, že obecný psychologický stav všech účastníků Davosova fóra lze popsat jedním pojmem - Kognitivní disonance. (08:3smile
A s čím je to spojeno? Oni mluví veřejně v liberálním jazyce, nadále financují a usilují o liberální linii - a nemohou udělat nic jiného. Nemohou přestavovat, neumí ani mluvit jiným jazykem - takto se učili od raného dětství.
Ale hluboko uvnitř, jeden po druhém, již chápou, že tento model je vyřazen.
Proto jsou ve stavu orwellovského rozpolcení: v uvnítř přemyslí, jak se zachránit, zatímco dál vykřikují hesla jak je všechno úžasné.

A Putin reálně ozřejmil všechny jejích obavy a jednoduchým jazykem vysvětlil, jak je třeba na toto téma mluvit otevřeně.

V tomto smyslu otevřel Pandořinu skříňku. (10:00)

Samozřejmě by s ním raději mluvili v intimním prostředí, aby to nebylo vysíláno do celého světa, ale nestalo se.

3) A pak řekl velmi jednoduché věci
že zachraňovat se je třeba na místech,
že vzniknou regionální centra
a že my máme představu, jak se zachránit (11:00)

A dále vysvětlil, jaké směry by měly být (medicína, vzdělání, ještě něco) jejichž realizace garantuje těm, kteří to nabízejí společnosti, přežítí v rámci těchto globálních otřesů.

A řekl, že on takový plán má.

Jinými slovy vysvětlil, že ti, kteří k nám dnes přijdou budou nám pomáhat a spolupracovat s námi - ti mají šanci uniknout...

Ti, kteří zůstanou v rámci liberálního světa, pochopitelně zahynou ve strašlivé agónii.

4) Poslední otázku Schwaba, která se týkala vztahů s Evropou, lze vykládat takto:

Vladimir Vladimirovich, jste připraveni převzít odpovědnost za kontinentální Evropu?
Odpověď byla, že teoreticky jsme jedna civilizace, a proto, pokud Evropa změní své ideologické názory, jsme připraveni jí pomoci.

To je vše.