Bublina "Mars One" splaskla

25.03.2015 19:14

ТаuRus |

Projekt kolonizace Marsu se ukázal, jako jden velký podvod, který měl vytáhnout peníze z budoucích "kolonizátorů", kteří podle legendy měli na Marsu zemřit. Ale i přes tento fakt se přihlásila spousta lidí. Přihlášku poslalo přes 200 tis. lidí.
Odbor kandidatů, kteří prošli prvním kolem, manažeři Mars One vedli v nejlepších tradicích scientologů podle zásady «pay to advance», tj. plať, abys postoupil.
Při přihlášení do Mars One Community, které probíhá automaticky po zaplacení vstupného, přihlášení začínají dostávat body v každém kole výběrového řízení. Množství těch bodů záleží na tom, kolik zboží jste nakoupili od Mars One nebo příspěli do fondu projektu.
Nikdo ve skutečnosti žádný let nepřípravuje. Protože je prakticky nereálné vydělat si prodejem suvenýrů a příspěvky do fondu na obrovský projekt létu na Mars.
Jeden z účastníku projektu Dr.Roche poprve pojal podezření, když první lékařskou prohlídku absolvoval přes scype a během 10 minut byl uznán za "vhodného" kandidáta na let.
Ještě několik faktů. Mars One skoro nemá peníze na účtech. Mars One nemá žádné smlouvy s aerokosmickými soukromými společnostmi, které rozpracovávají nové technologie pro budoucí mise do hlubokého vesmíru. Mars One nemá žádného televizního partnera, ačkoli bylo sděleno, že část financování bude hrazeno z reality show na jednom z předních televizních kanálů. Mars One nezveřejnil jediného investora z velké firmy nebo korporace. Mars One neplánuje přípravu svých kandidátu ve výcvikových centrech.
http://ru-compromat.livejournal.com/651501.html

V článku jsou odkazy na americké zdroje.