Březinský promluvil k ukr. divákům

23.10.2014 17:00

ТаuRus

Čím je starší, tím je víc podobný ještěrovi. Divím se, že ještě vůbec žije. Ale tito soudruzí mají ve zvyku se jednou za čas omladit preparáty z krví nenarozených dětí.

Takže, co vlastně řekl. Nejdříve mu dáli velkou reklamu, jaká je to významná osobnost, vždy mluví pravdu:) a nikdy se ve svých předpovědích nesplete, takové émerické orakulum...
Ve svém červnovém článku to "orakulo" předpovědělo, že Putin má jen 3 cesty řešení problému s Ukrajinou:
1.Příměří, s tím že už nebude ničit suverenitu a ekonomiku Ukrajiny (??? Rusko má asi největší zájem o zníčení ukrajiské ekonomiky, když nakonec to bude muset stejně znovu rekonstruovat),
2.může tajně sponzorovat vojenskou invazí s cílem roztrhat Ukrajinu na kousky (ten ruský cíl je opačný - zachovat celostnost Ukrajiny),
3.obsadit Ukrajinu celou.
Jakou z těchto možnosti Rusko zvolilo?
Podle Březinského - nejspíše druhou, ale není vyloučená ani první možnost, kvůli politickým a ekonomickým rizikům pro Rusko.

- Co by měla dělat Ukrajina?
- Pro Ukrajinu je to velmi důležitý a kritický historický okamžik, ve kterém by měla ukázat, že bude za svoji nezávislost bojovat (asi do posledního Ukrajince). Ukrajina musí dokázat, že se rozhodla stát části evropského světa. V tomto případě i Rusko se bude muset smířit s realitou a stát se části Evropy. A jestli to neučiní, stáne se zbidáčeným satelitem Číny, což je pro Rusko hrozná perspektiva.
-Nezdá se vám, že Ukrajina promárnila svoji příležitost už v roce 1990, neprovedla reformy a prolezla korupcí? Dnes, po změně vlády také reformy provedeny nebyly. Nemáte náhodou pocit, že Ukrajina ztrácí svou další šancí?
Březinský je stále optimista, co se budoucnosti Ukrajiny tyče. Stačilo by zlikvidovat korupcí, která prolezla všude, dokonce i armádou atd.. Ale, pokud během 10 následujících let obětují svoje pohodlí a provedou změny, mohou se stát části Evropy. Potenciál k tomu mají a úspěch je nemine, protože je to evropský národ.

Potom byl dotaz na Březinského známou frázi, že bez Ukrajiny se Rusko nikdy nestáne imperiem (i když chronologicky to řekl první Bismark a Březinský tu frázi jen zopakoval).
Březinský by dnes už změnil tuto frázi. Domnívá se, že Rusko se pokusí stát imperiem, ale bude to propadák. Imperium bude úspěšné jedině v případě, že Rusko si Ukrajinu podmaní, což je velmi složité, kvůli náladam v samotné Ukrajině, které Západ podporuje. Ale bylo by chybou očekávat, že Západ bude za Ukrajinu bojovat. Ukrajinci vše musí udělat sámi, jedině v tom případě je Západ podpoří a situace se zlepší. V tom hlavně vkládá nadějí na nové, mladé Ukrajince, kteří se už narodili ve "svobodné" Ukrajině. Až Ukrajina se zbaví korupce, stáne se svobodnou, demokratickou, prospěrující zemí, Západ ji podpoří. Ale Ukrajinci se musí umět také konstruktivně dohodnout s Ruskem, které by mělo projít stejnou cestou, aby nezůstalo zaostalou a korumpovanou zemí, závislou na východním partnerovi, který sílí každým dnem (Čína).
http://www.youtube.com/watch?v=dg4qkWateyI

Mistrovský kousek manipulace! Za 6 minut Březinský stačil říct, že Amerika dává od Ukrajiny ruce prýč, žádnou finanční pomoc neposkytne, kromě rad a organizací nějakých podrazů v bojí s Ruskem. Také jím naznačil, že 10 let je čeká bída, svrab a neštovice, a pokud se za tu dobu nevzpamatují, tak je to jen jejích vina.
Také naznačil, že Rusko se stane imperiem i bez Ukrajiny, ale poslal vzkaz ruským elitám, že v tomto případě je nic dobrého nečeká. Kecy o zbidáčeném, na Číně závislém Rusku, jsou jen zástěrkou a pokusem ovlívnit omezenější část ruské společnosti.

Dával jsem zde odkaz na konferencí Lavrova, kterou znovu doporučují poslechnout.
Všímli jste se, jak krásně, v tandemu Putin s Lavrovym spolupracují? - Putin učiní zásadní prohlášení, Lavrov hned 2., 3. den k tomu poskytne komentář.
Co zásadního Lavrov řekl?
Přichází změna historické epochy. Západ už nebude hrát první role. Rozhodnutí už padlo a ta změna příjde. A nezáleží na tom, jestli USA s tím souhlasí, či nikoli. Od jejich elit můžeme ještě čekat podrazy, budou turbulence, dokud USA elity nepochopí, že jejich hegemonie skončila. Ale pokud z různých stran se jím bude přípomínat a ubezpečovat, že jejich konec je věci definitivní, tak i ony se s tím jednou smíří a přestanou škodit. Potom teprve může nastat nějaká spolupráce světových stran s Amerikou v tom klíči, aby vůbec nezanikla.
V této souvislosti přípomínám zahájení olympijských her v Soči - ruský tým vycházel s písní "Goodbye America, goodbye".
Závěr olympijských her, kdy se nějakou dobu neotevíral kruh, symbolizující Ameriku, ale nakonec se otevřel. A zfouknutí medvědem (Rusko) ohně, který plápolal z pneumatiky (symbol Majdanu).
A na závěr, dnešní zpráva:
Okolo 30 zemí vyjádřilo svůj zájem o vybudování zóny volného obchodu s Celní Unii, včetně Indií a Izraelu.
http://politikus.ru/v-rossii/33561-eek-okolo-30-stran-zainteresovany-v-sozdanii-zst-s-tamozhennym-soyuzom.html

A to je teprve začátek. Co ještě bude.....:))

Všechno dobře dopadne i pro nás s vámi, Vzpoměnte si na odkaz, který zde někdo dával, na foto z kuřárny, kde se Zeman baví s Lavrovem. Co mu asi Lavrov povídal?:)