Amerika se ocitla v neřešitelné situaci ohledně ISS

29.11.2019 13:21
TauRus
 

Amerika se ocitla v neřešitelné situaci, píše čínský internetový portál Sohu. Jejich vesmírná loď „Atlantis“ zestárla a dostat se na MKS její astronauti mohou jen na ruských raketách „Sojuz“.

Američané ale nedostali místa v posádkách „Sojuzu“ do jara roku 2021. USA se snaží získat „jízdenky“.
Poprvé za posledních 19 let američtí astronauté nebyli zahrnuty do posádek ruských vesmírných lodi „Sojuz“. Nejsou v seznamech ani na podzim roku 2020, ani na jaro roku 2021. Čínský portál Sohu píše, že Rusko svými gramotnými manévry se „Sojuzy“ způsobilo pro USA „neřešitelnou situaci“.

Během posledních osmi let USA už zaplatily Rusku 3,9 mlrd. dolarů. Samostatně dopravovat astronauty na MKS Amerika zatím nemůže: jejich kosmická loď „Atlantis“ už zestárla a „odešla do důchodu“. Vláda USA zaplatila společnostem Boeing a SpaceX obrovské částky na vývoj. Ale zatím jejich úsilí nebylo úspěšné. V očekávání nové vesmírné lodi USA zůstaly bez „dopravy“. Jedinou možnosti dostat se na MKS se staly ruské „Sojuzy“. Za této situace Rusko poprvé za 19 let odmítlo zahrnout americké astronauty do posádek .

„USA jsou touto situaci znepokojeny, představitele NASA se spojili s Moskvou v naději se dohodnout na prodloužení smlouvy.Ve Washingtonu chtějí používat služby RF do té doby, než projekt vesmírné lodi nebude dokončen“- píši čínští novináři.

Čínská média předpokládají, že události se mohou vyvíjet podle různých scénářů. Jestli smlouva bude prodloužená, cena „jízdenek“ pro astronauty nejspíše podraží několikanásobně. Ale ukončení spolupráce bude pro USA znamenat konec jejich vesmírného programu.
https://inforuss.info/v-bezvyhodnom-polozhenii/

A tady nám píši, že s americkým vesmírným programem je v USA vše víc, než O.K.
SpaceX představila vesmírnou loď Starship. Bude létat na Měsíc i na Mars
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/spacex-predstavila-vesmirnou-lod-starship-bude-letat-na-mesi/r~bd90c5d2e28c11e982ef0cc47ab5f122/

A lidé tomu věří…

Jen tak mě napadá, jestli poslední obstrukce WADA vůči ruským sportovcům nemají spojitost s americkými astronauty?