Američtí vojáci přiletěli do Lvova

18.04.2015 23:40

Lin |

Na společné cvičení UA a NATO přiletělo do Lvova na 300 vojenských instruktorů. Budou učit nacgvardijce, jak bojovat. Zprávu potvrdil na twiteru i americký velvyslanec.
https://www.youtube.com/watch?v=7m2iRq0oRpI

Jiný článek dle jiné reportáže ale tvrdí, že nejde jen o instruktory. Podle tohoto článku dochází i k velkému přesunu techniky do Pobaltí a na UA:
http://aeronet.cz/news/usa-zahajily-rozmistovani-svych-vojsk-na-ukrajine-rusti-hackeri-ziskali-seznam-vojenskych-instruktoru-mezi-nimi-jsou-i-dva-slovaci-ceske-odvody-se-urychli-dzerzinskeho-ohlasovaci-zakon-o-trvalem-p/

Jak je vidět, o mírovém řešení tedy uvažují jen někteří, druzí se chystají na válku. Nevím, jak je možné, že cvičení NATO se odehrává na území nečlenské země, nevím, jak a podle čeho je NATO oprávněné "cvičit" vojáky cizí armády (ovšem...pokud ta "nacgvardije" vůbec je legální armádou UA). Neumím si představit, že by Rusko poslalo třeba do Mexika 300 svých instruktorů (+ techniku) a pořádalo tam poblíž hranice s USA jakési společné cvičení s mexickou armádou.
Jak Porošenko onehdá hlásal, že UA si požádá o modré přilby (mírotvorce), tak blafuje. O mírovou misi OSN musí požádat OBĚ znepřátelené strany - tak zní stanovy. Takže Kyjev a jeho "přátelé" Minsk nejen ignorují, ale pokračují ve vyzbrojování a provokacích. Ostatně - tento týden (snad to nepletu) se sešli ministři zahraničí "minské čtyřky" - a tam se ukázalo, že Klimkin (za UA) vůbec NEVÍ, co bylo dojednané, nezná text dohody.