Americké noviny New York Post okomentovaly výhru Rusů v hokeji

25.02.2018 14:39
TauRus
 

Americké noviny New York Post takto okomentovaly výhru Rusů v hokeji:

„A team without a country wins hockey gold“
https://nypost.com/2018/02/25/a-team-without-a-country-wins-hockey-gold/

(Nějaký) tým bez země vyhrává zlato v hokeji. (neurčitý člen „a“ jsem přeložil).

 

Sám o sobě je tento titulek urážlivý, ale v určité míře vystihuje realitu.

Olympijské hry jsou o politice. Pojďme se podívat, jak výhra „nějakého týmu bez Země“ zamíchala s výslednou tabulkou Olympijských her 2018.

Do včerejší prohry v hokeji tabulku vedlo Německo. Ve fináli ustoupilo 1. místo Norsku. Vyhráli astmatici, kteří „legálně“ používali drogy. Do budoucna to bude mít dohru takovou, že se zpochybní jak jejích vítězství, tak celé olympijské hnutí.

Německo, jakou tahoun EU, nedosáhlo vítězství ve finálním zhodnocení, protože narazilo na „olympijský tým z Ruska“, který ale Rusko nepředstavuje.

Na stejný „tým bez Země“ narazila Amerika a Kanada. Takže v tomto smyslu jejích ironie vyznívá potupně víc pro ně samotné. Amerika, na 4. místě nepotvrdila svůj status výjimečné země, přes veškeré své skandální snahy o vyloučení Ruska z olympijských her. I kdyby atleti z Ruska se vůbec neúčastnili olympiády, tak výsledek pro USA by se vůbec nezměnil. Falešná hra se ještě ozve „opičí prackou“ pro Ameriku, tak i jiné země, které tu falešnou hru podpořily.

Termín „tým bez Země“ mi připomíná jiný termín – „pán nikdo“, kterým označujeme GP. A ten je pravým a skutečným výhercem zimních olympijských her v Pchjončchangu, který vytříská ze všeho politické dividendy pro sebe a své záměry. Ostatní země a sportovci mu posloužily jen, jako pouhý kompars. Protože přistoupili na falešnou hru. A s falešnými záměry nejde dosáhnout pozitivních výsledků ani pro sebe, ani pro svou Vlast.

 

Diskusní téma: Americké noviny New York Post takto okomentovaly výhru Rusů v hokeji

tym "nikdo"

asdf | 28.02.2018

Ovsem ta myslenka ze tato ruska(?) reprezentace byla vlastne reprezentaci GP je velmi zajimava... zajimalo by me co by na to rekl Pjakin. Nechtel by to nekdo rozebrat z matricniho hlediska?
Vychazi mi akorat tak ze GP je nyni na Rusku zavisly aby jeho prostrednictvim resil sve problemy, ale pro Rusko z toho nic az tak dobreho automaticky rozhodne neplyne :)

OO

suh | 27.02.2018

OO=Olympiáda ostudy nebo WC ?

Hemingway to vedel

Gorazd | 26.02.2018

A kto by čítal pseudoplátok Korzár z veľkého jablka? Zvratky pošahancov, z dielne šialencov okolo Hitlary. Už im zvoní do hrobu.

Ruský hokej !

Monika Ikema | 26.02.2018

Gratulace do Ruska i vdalekém Japonsku vám držela banda Čechů palce na výhru ! Banda Čechů jsou sládkové co zde učí Japonce vařit pivo stim se to i vše nakonec i oslavilo ! Ďěkujem všem Ruským klukům věřím že normální lidé po celém světě rovněž !

vynimocnost zapadu

vynimocnost zapadu | 25.02.2018

vynimocnost zapadu je v tom, ze cely ten slavny zapad nakoniec porazilo muzstvo bez mena, tento zapas vojde do historie a nejaky politicky MOV im kludne moze zobrat prvenstvo s akymikolvek vymyslenymi pribehmi, ale vitazstvo to im uz ziaden politicky vybor zobrat nemoze, cela tato politicka sebranka sa len zosmiesnila v ociach rozumnych ludi, samozrejme zufalci rozhodnutia tohto vyboru ako aj ostatnych politicko-sportovych organizacii vysoko ocenia

čeští biatlonisté

Len | 25.02.2018

Dnes na mě kdesi vykouklo ( už to nemůžu najít), že čeští biatlonisté se v rámci solidarity se sportovci z USA nezúčastní jakýchsi mezinárodních závodů v Rusku - tvrdil Hamza. Svět se zbláznil a Rusům to zlato přeji.

Re: čeští biatlonisté

Jura | 25.02.2018

Finále světového poháru v biatlonu v Tjumeni. Nejedou tam USA, Kanada, ČR ... naopak Francie jede.

Re: Re: čeští biatlonisté

Bigo2 | 25.02.2018

Kdopak to těm českým klukům v naší "svobodné" zemi nařídil?

Re: Re: čeští biatlonisté

Jarek* | 26.02.2018

Bojí se reálného srovnání. Bojí se prohrát. Bojí se ostudy, která je stejně nemine a čím později přijde, tím více je vyfackuje.

Re: Re: čeští biatlonisté

tomax | 27.02.2018

Český daňový poplatník jim ty výjezdy platí, aby reprezentovali republiku ve sportu, který umí. Nikdo jim nedal mandát k politickým postojům za ČR. Jestliže nechtějí jezdit na závody, ať nejezdí na žádné.

MOV

M.C. | 25.02.2018

Ještě větší blbci, než jsme doufali.
MOV nejprve slíbil, že zváží, jestli by Rusové nemohli mít svou vlajku aspoň na slavnostním ukončení her, ale nakonec to zamítl s poukazem na zjištěné případy dopingu u ruských sportovců.

Kdoví jak to s nimi bylo, nechápu, k čemu by byl doping chlapovi, který šoupe kámen po ledě. Tam se moc nezadýchá, to chce dobré oko a jistou ruku. Na obojí je nejlepší doping štamprle slivovice.

Jsem rád, že jim to s vlajkami a hymnou vyšlo alespoň při hokeji.

MOV opět předvedl občanům Ruska v přímém přenosu, že je to banda podrazáků a že se s nimi na ničem rozumně domluvit nedá.
Rusové budou akorát o to více zklamaní a naštvaní.
Akorát to v nich posiluje (správné) pocity, že rozumná dohoda se Západem není možná, že je podrazí pokaždé, když si bude myslet, že mu to projde.

Za pár dnů se budou všichni podpindosníci hrozně divit, že Putin vyhrál volby v prvním kole.

Re: MOV

Pavel | 25.02.2018

Podľa dostupných informácií aj prípad tohto ruského hráča curlingu. Vraj zobral iba jednu dávku, čo ako doping nič nerieši.
Samotná reakcia postihnutého napovedá, že má pocit z úmyselného, inscenovaného obvinenia, že sa proti verdiktu ani neodvolal, lebo neverí že by v danej situácii uspel.

Re: MOV

Roman | 26.02.2018

Já myslím, že to, co MOV slíbil (že zváží povolení vlajky na závěrečném ceremoniálu), to ve skutečnosti vůbec neměl v plánu. Prázdná fráze. Anebo dokonce možná i ďábelský plán, jak Rusko před světem ještě více ponížit tím, že mu i mezi pečlivě vybranými čistými ruskými sportovci se nakonec našli hned dva hříšníci. Já bych se vůbec nedivil, kdyby se doping ještě dodatečně našel i u někoho ze sborné.

Re: Re: MOV

misiak56 | 26.02.2018

samozrejme že to bude. nájdu aj medzi zbornou nejakého dopingára

Re: MOV

Roman | 26.02.2018

Ještě doplním, že na olympiádě se děly i jiné prasárny, které měly za cíl co nejvíce uškodit ruským sportovcům. Viz třeba tento článek https://cz.sputniknews.com/olympics-2018/201802196820181-doping-wada-trenink-krasobrusleni-zagitovova/

Re: MOV

tomax | 27.02.2018

Tam se jednalo o přípravek Meldonium, který je povolen třeba i v NHL.
Není to přípravek, který by se dal přirovnat třeba k astmatickým přípravkům pro norské sportovce/astmatiky, kteří po hrstech berou kortikosteroidy=anabolika.

Zem s zlatym tymom.

ANI | 25.02.2018

Aj vlajky sme videli,aj hymnu poculi. Molodci.

Přidat nový příspěvek