Američané také nebudou na OH 2018? Sledujte souvislosti

08.12.2017 08:43
TauRus
 

Zajímavé věci se začaly dít po včerejším rozhodnutí MOV o potrestání Ruského olympijského výboru. Sledujte souvislosti.

Válka na korejském poloostrově se stala nevyhnutelnou, uvedlo ve středu ministerstvo zahraničí KLDR. Podle něj za to mohou hrozby, které vůči Pchjongjangu zaznívají z Washingtonu. Vinu připsalo i společným manévrům Spojených států a Jižní Koreje. KLDR nedávno provedla další raketový test, který odsoudila Rada bezpečnosti OSN.
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/457132-valka-uz-je-nevyhnutelna-tvrdi-severni-korea.html

Představitel USA při OSN Nikki Haley prohlásila, že tým USA může vynechat zimní Olympijské hry v Pchjongčchangu kvůli napjaté situací se sousední KNDR.
https://www.gazeta.ru/sport/news/2017/12/07/n_10904864.shtml

Teď, když se USA mají rozhodnou o účasti v Olympiádě, na Korejském poloostrově prudce vzrostlo napětí. Ani Kim už nevěří, že se podaří zachovat mír. Jakoby naschvál, aby USA měly záminku vyhlásit o svých pochynostech o smysluplnosti vyslání svých sportovců na olympiádu.

To vypadá, jakoby GP pomáhal Putinovi. Po protiruském rozhodnutí MOV, který ovládli neoconi, najednou se může stát, že nepojedou Američané. Kim může udělat ještě něco „nepředvídatelného“ a celý svět bude v pozoru jet nebo nejet. Jestli USA odmítnou účast, může se stát, že anglo-saský svět také nepojede. Co potom bude s olympijskými hry?

Velmi nápadně to vypadá na nátlak na MOV ze strany GP. Ještě jedna zajímavá zprávička:
22 ruských sportovců, kteří byli na doživotí odstraněny od účasti v Olympiádě, podali žaloby do Sportovního rozhodčího soudu v Lausanne , Švýcarsko.
https://www.1tv.ru/news/2017-12-06/337435-22_rossiyskih_sportsmena_otstranennyh_mok_podali_apellyatsii_v_sportivnyy_arbitrazhnyy_sud

Jak jsem se dočetl, tento soud řeší spory velmi rychle, někdy během 24 hodin. Takže, vypadá, že teď začnou lámat přes koleno MOV. Protože se ocitl ve velmi nepříjemné situací – může místo Ruska potrestat sám sebe.

Uvidíme, co přijde. Zatím je situace ve vývoji. Ale není ještě vše ztraceno.

 

Diskusní téma: Američané také nebudou na OH 2018? Sledujte souvislosti

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek