Aktuální situace v Kazachstánu

19.03.2019 23:39
TauRus
 

Teď poslouchám majdanutého kazašského lídra, podpindosnika non plus ultra Muchtara Abljazova.
https://www.youtube.com/watch?v=-8FzdTwSd58

Z jeho projevu vyplývá, že majdan v Kazachstánu byl nachystán na 22. března, kdy Kazaši měli protestovat proti Nazarbajevovi a jeho vládě ve všech městech. Zrovna na islámský svátek Naurus – nový rok, den jarní rovnodennosti, který se letos začíná slavit od čtvrtka a pokračuje do neděle.
Abljazov se snaží přesvědčit národ, že Nazarbajev nikam neodešel, nastrčil místo sebe loutku a potichu připravuje předání prezidentské funkce své dceři. Vyzývá, aby 22.3. lidé vyšli na náměstí, protože teď je ta pravá příležitost vzít moc (a peníze) do svých rukou. Nazarbajev musí být za svoje zločiny odsouzen, jinak se vrátí a bude to samé, co bylo. A tak dále, ve stejném duchu, tj. Nazarbajev a celá jeho banda musí pryč.

Nazarbajev není nějaký strašpytel, aby ho hrozba nějakého majdanu jen tak rozházela. Těch pokusů za dobu svého vládnutí už zažil několikrát. Ale když dnes odstoupil, zřejmě se mu dostala informace, že se chystá krveprolití, kterému buď těžko půjde zabránit anebo bude muset učinit taková protiopatření, která následně stejně povedou k destabilizací státu.
Samotný fakt, že majdan připravují na Naurus, svědčí o tom, že se pokusí vytáhnout národnostní a náboženskou kartu- proti Rusům. Podle všeho, majdan v Kazachstánu měl vyústit v majdan v Rusku. Plán a důvody jsou podobné, jako při majdanu na Ukrajině. Proto byl vybrán Kazachstán, ve kterém žije asi 25% Rusů, a který má nejdelší s Ruskem hranici. Proto destabilizace v Kazachstánu a případné národnostní konflikty okamžitě znamenají destabilizací v Rusku a další eskalací napětí ve světě.
Kazašští podpindosníci a svidomí doufají, že to bouchne na jihu, tam, kde je největší procento muslimského obyvatelstva. Při takovém rozkladu, ten konflikt má potenciál přerůst i na ostatní středoasijské republiky. Předpokládám, že mají v plánu destabilizovat sever Kazachstánu, odkud ruské obyvatelstvo začne utíkat do Ruska, jih a nějaké hlavní město (Almaty nebo Astanu).

Od svých plánů neupustili ani po odchodu Nazarbajeva. Hodně nespokojených a zmanipulovaných Kazachů po tomto jeho kroku snad ztratí chuť protestovat a dají přednost oslavám. Ale nějaké bojové jádro stejně bude odpracovávat svůj žold a pokoušet se o provokace. Co z toho vzejde, ukáží následující dny…

 

http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-26/#comment-213125