Aktuálně o Ukrajině (ze skype konference informovaného bloggera da-dzi)

21.01.2015 13:01

 

ТаuRus |

Poslední 4 měsíce se přezbrojovala nejen ukr. armáda, ale i armáda Novorossije. Vysledkem je, že jenom tanků má dvojnásobek!!!, vzniklo letectvo.

"Během "příměří" v Novorossii se narodila skutečná Armáda, která v současné době vytlačuje VSU."
Vojentorg funguje a severní vítr fouká. Zajímavé momenty stanovení Novorosské armády - nejdříve vzali jeden tank nepřítele, za týden už 7, za další 50 atd. Jakmile DLR vyhlásí mobilizaci, hned se příhlásí tisíce vyškolených dobrovolníků, takže závěry si dělejte sámi. Dnes Novorossie opět vyhlásila mobilizaci. (Myslím si, že se najde dost ruských dobrovolníků ve výslužbě, kteří budou chtít navštívit svoje ukrajinské babíčky.)
- Porošenko se ukázal, jako nedostatečně odhodlaným na vše pro američany, proto je možnost, že ho v únoru svrhnou. Před tím jsou v Kyjevě možné provokace.
Nejspíše ho nahradí Turčinovym, který je všeho schopen, což zhorší situaci jak pro Ukrajinu, tak i pro Rusko. (toto jsem zachytil i z jiných zdrojů).

Problém je v tom, že Moskva našla způsob, jak ovlivňovat Porošenka a vše šlo k postupnému přiznání Krymu a republik, k diplomatickému vyřešení konfliktu.
Jeho oponenti jsou zamířeni jen na válku, včetně války s Ruskem. Právě oni rozbili mírová jednání a obnovili boje.
Jako jeden z výsledku - na Donbasku se objevily strašní Čeburaškové :)) (o tom jsme už zde mluvili, nejspíše se jedná o komplexy BURATINO.)

- LNR dnes dělá to samé, co v létě dělala DLR - pomalu a s velkým skřípením se transformuje ve stát. Bojové útvary DLR a LLR už mají jeden centrum řízení.

- Mariupol nejspíše bude obsazen vojsky DLR. Achmetov údajně náhle něco nařídil ředitelům závodů a odjel do Moskvy. Současně byl v Záporoží vyhozen do povětří železniční most - větev Záporoží - Volnovacha.
Avdějevka, o kterou se dnes bojuje, ve výrobním řetězi je spojena s Mariupolem.

- Ukrajina - to je země sebevrah. Jeji úlohou je zemřit v bojich s Ruskem. K tomuto úkolu jí přípravovali poslední 23 roky. Kult smrtí, kult sebevraždy. (doufejme, že se probudí i půd sebezáchovy).

Rusko se snaží působit tak, aby nezničilo infrastrukturu Ukrajiny, protože nepotřebuje zničenou zemi.

- Projekt "Chazarie", zahrnující několik oblasti, s centrem v Dněpropetrovsku, to není žádná konspirologie, to je reálný projekt Kolomojského. Není to nejlepší scénář, ale s armádou Novorossie se srovnávat nemůže. Ta je silnější.

- Tato válka nejspíše potrvá ještě 2-3 roky (předpoklad Da-dzi, takže s rezervou). Za tuto dobu budou osvobozeny DLR a LLR v jejich administrativních hranicích, koridor do Krymu a likvidace fašistské moci v žadě jiných oblasti, včetně Charkova a Oděsy. Centrální a západní regiony budou řešit otázky státnosti, jak nejlépe umí - nejspíše tam bude chaos a Somali.
Oni to chtěli - skákali na Majdanu, radovali se prvním zabitým na Donbasku, sámi k tomu šli - vše má logiku.
Na otázku ruskému velení, co dělat s touto části Ukrajiny, byla odpověď: "Ať se napapají".
- Vztah Poláků: "Haličinu vzít k sobě? Vezmem, ale bez fauny." Poláci si dobře pamatují na banderovce.

- Dnes přišla novina - do zajeti padl velitel brigády VSU.
Na Ukrajině je 11 brigád, jeden je v zajetí. To je peremoga, to je důležitý zajatec. On byl č.3 v seznamu po Jarošovi. V ukr.společnosti už sbírají peníze na jeho výkupné.:)

https://www.youtube.com/watch?v=J3p3OS6Lg8E

P.S.Celá konference trvá přes 2 hodiny, viděl jsem jen kousek. Zdá se mi, že jeho informací o stavu armády Novorossie můžeme brát seriozně, četl jsem o tom i v jiných zdrojích a vidíme, jak se vyvyjí situace na frontě. S jeho predikcí ohledně vývoje, bych byl opatrnější. Mám pocit, že je jedním z těch, kdo hraje na ruku příznivcům rozdělení Ukrajiny na Jiho východní, Centrální a Západní, což není v souladu s doktrinou RF. Takže v tomto může být smysl jeho působení v blogosféře...uvidíme.

 

Diskusní téma: Aktuálně o Ukrajině (ze skype konference informovaného bloggera da-dzi)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek