Ako Polsko a Litva kšeft spravili :))))

03.02.2016 11:19

Duj68|

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2224-nord-stream-2-konec-tranzitniho-vydirani-evropy-ukrajinskym-rezimem-zkapalnely-plyn-jako-realne-otroctvi-polsko-i-litva-na-vedlejsi-koleji-odmitnout-zdravy-rozum-muze-byt-drahe-co-bude-po-smutecni-hostine.htm

“Litva, která před rokem zřídila mobilní terminál LNG v Klajpedě, s překvapením zjistila, že plyn z Norska je o polovinu dražší než ruský. A dokonce se snažila upravit své smluvní povinnosti. Ještě více překvapené je Polsko, které si rovněž pořídilo terminál LNG – ukázalo se totiž, že cena zemního plynu z Kataru je dvakrát vyšší než za plyn od nenáviděného Gazpromu. Obě země mají smlouvy na dvacet let, které zahrnují princip “take or pay”. (Kontrakt obsahuje vysoké pokuty za neodebrání nasmlouvaného množství – pozn. edit.)
Nedávno byl podepsán kontrakt na výstavbu plynovodu mezi Polskem a Litvou. Evropská komise jej označila za prioritu a vyčlenila na něj 300 milionů eur. Lze předpokládat, že za několik let budou Polsko a Litva mít možnost prodávat si navzájem přebytky drahého plynu. Co se tím snaží dokázat světu, je však záhadou.”

 

Diskusní téma: Ako Polsko a Litva kšeft spravili :))))

Čo keby....

vargasT | 04.02.2016

sme mali more tiež, Dzurinda s Miklošom by nás takto tiež predali. Raz už nás predali. Teraz ušli na Ukrajinu za poradcov. Za zradu si zaslúžia guľku, prepadnutie majetku a účtov. Bude ešte spravodlivosť?

stastie

jana123 | 04.02.2016

skutocne je to len o tom, ze nemame more, to, ze niekto podpise taketo de facto nevypovedatelne jednostranne vyhodne zmluvy na 20 rokov dopredu s tym, ze cenu sa dozvie az po podpisani kontraktu je vlastizrada, sabotaž so vsetkymi dosledkami.

skutocne si myslite,

eru24 | 03.02.2016

ze o tomto sa nevedelo? samozrejme, ze sa vedelo, cim chudobnejsie krjainy, tym lepsie pre niekoho

žádný strach

el | 03.02.2016

Nebojte, však oni to daňoví poplatníci v rámci malých metodických úprav v daňových předpisech vrátí za okamžik do těch správných rozpočtových položek.

Kdyby hloupost nadnásela

Franta | 03.02.2016

Holt Poláci s Litevcama nejsou zádní chytráci. Jinak me to pripominá porekadlo: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Re: Kdyby hloupost nadnásela

antirabbidus | 03.02.2016

Ale kdeže, normální Poláci či Litevčané jsou normálně je.aní do zadku úplně stejně jako my. On totiž strýko Sam rád je.e mladé demokracie - je asi pedofil. Poláci jen svého strýčka mají pořád ještě rádi, protože od něj dostali nejvíc dárků... Jen my nemáme moře a tak se nám průšvih s terminálem na LNG vyhnul. Kdybychom však moře měli, jeli bychom v podobném nesmyslu taky - na to vezměte jed! Vzpomeňte, že Nečasova vláda se prořekla, že Temelín asi dostaví Rosatomstrojexport... nu a jeho vláda padla a už se to u nás od té doby neřeší, neb technologie Westinghousu je dost na prd, neb tak vláda USA dostane možnost nám naši jaderku kdykoliv na dálku vypnout - a to nechceme...

Re: Re: Kdyby hloupost nadnásela

M.C. | 03.02.2016

Kdyby jenom vypnout, ale dosavadní úprava ruské VVER na systém Westinghouse nebyla jednoduchá ani levná, Rusové jsou v jaderné energetice o dost dále, Západ se po nich vlastně stále jenom opičí.
Mimochodem, Fukušimu má na svědomí právě Westinghouse. A TEPCO, samozřejmě.

Re: Re: Re: Kdyby hloupost nadnásela

antirabidus | 04.02.2016

Díky za doplnění.

Re: Re: Re: Kdyby hloupost nadnásela

A.L. | 05.02.2016

A kdyby jen vláda hnUSA... Hádejte kdo by získal kontrakt na zabezpečení... třeba bychom i my poté měli v temelíně tyto nevinně vyhlížející "bezpečnostní kamery"
www.jimstonefreelance.com/camera.jpg

Přidat nový příspěvek