3 zprávy, které spolu souvisí. Regionální elity USA se rozhodly ignorovat vše

22.06.2016 18:29
TauRus
 

3 zprávy, které podle mě souvisí.

1. Generální tajemník OSN Pan Ki-mun vyzval členy Rady bezpečnosti OSN ke zlepšení připraveností světové společnosti na možné teroristické útoky s použitím zbraní “hromadného ničení” – pro případ, jestli opatření proti útokům nebudou účinné.
Zároveň vyzval k likvidací zbraní hromadného ničení.
http://oko-planet.su/politik/newsday/326561-gensek-oon-prizval-podgotovit-mirovoe-soobschestvo-k-vozmozhnym-teraktam-s-primeneniem-omu.html

2. MZ RF upozornil na nárůst nebezpečí jaderných havarií na Ukrajině v souvislosti se záměnou ruského paliva na americké ВС-WR společnosti Westinghouse USA, na které ukrajinské jaderné reaktory nejsou uzpůsobeny.
Konkrétně se zmiňuje o Záporožské jaderné elektrárně.
http://oko-planet.su/phenomen/phenomennews/326537-mid-rf-predupredil-o-rastuschey-opasnosti-yadernyh-incidentov-na-ukraine.html

3. Putin naléhavě svolal všichni velvyslance a představitele RF do Moskvy na poradu (30.6.2016). Porada bude probíhat několik dní a bude na ní projednán celý spektrum zahraniční politiky RF.
https://cont.ws/post/301234

Podle všeho, něco velkého je ve vzduchu. Minulý týden Egypt vypověděl USA poslušnost, odsoudil americkou loutku Mursího k doživotí a 6 USA zvědů k popravě, a metropole nemohla nic podniknout na jejích záchranu. Jinými slovy, Egypt definitivně přešel do ruské sféry vlivu. Jako revanš USA, za pomoci teroristických skupin, cudně nazývanými: “Nová syrská armáda”, připravovaly útok na Asadova vojska. Ten útok jím ruské VKS překazily a zničily půlku těch teroristů. Na to konto pracovníci Státního departmentu začali volat po rozsáhlejším útoku v Sýrii a zavedení bezletové zóny. Zároveň se rozběhla kampaň proti ruským sportovcům. Zatím, USA nedosáhly ničeho, co by jím kompenzovalo ztrátu Egyptu a políček, který jím byl před celým světem uštědřen zůstává nezodpovězen. Olympijské hry – to je jen slabá náplast. USA ztratily tvář. A ztráta tváře jím hrozí tím, že pokud něco nepodniknou, stanou se fackovacím panákem.
Proto, si myslím, že USA chystají něco velkého a připravuje se na to celý svět – viz. OSN. Rád bych se mýlil…

P.S.
Steinmeier napsal článek speciálně pro noviny Kommersant k výročí začátku Velké vlastenecké války, ve kterém přiznává vinu Německa na nejkrvavější v dějinách válce a vyzývá k mírnému soužití v Evropě. rj.
Не стоит принимать мир в Европе как должное — даже сегодня!”
http://www.kommersant.ru/doc/3018829

Steimeierův dnešní článek by se ve světle těchto souvislosti dal vykládat tak, že Německo posílá signal, na kterou se staví stranu. Podobný takový článek si nepamatují aspoň 25 let: “Jenom společnými úsilími my můžeme zachovat stabilní světový řád v Evropě”. A určitě nebyl napsán se souhlasem a svolením USA, protože ty se snaží udělat z Ruska “světové zlo” a budování společné, bezpečné Evropy s Ruskem vůbec nezapadá do jejích plánů.

 

Steinmeier: Němci jsou vděční národům SSSR za ruku podanou na znamení usmíření
http://cz.sputniknews.com/politika/20160622/3350486/steinmeier-vyroci-zahajeni-velka-vlastenecka-valka-rusko-dopis.html

 

Diskusní téma: 3 zprávy, které spolu souvisí. Regionální elity USA se rozhodly ignorovat vše

k jadernému odzbrojení

M.C. | 23.06.2016

Ruský vtip o jaderném odzbrojení. Závěrečný dialog ponechávám v ruštině, česky by to tak nevyznělo.

Prezidenti Ruska a USA se dohodnou na úplném jaderném odzbrojení. V určený den obě strany odpálí všechny svoje balistické rakety do kosmu a tam je nechají explodovat.
Za tři dny potom volá Obama Putinovi: ,,Ahoj, Vladimíre. Odpálili jste všechny rakety? Odpálili, že? No a my jsme si jich deset nechali.
Takže ti oznamuju, že od příštího týdne je Rusko kolonií Spojených států. Nazdar."
Putin sedí, škrábe se na hlavě a přemýšlí co s tím.
Potom přiběhne ministr obrany:
,,Vladimir Vladimirovič, běda. Odin pjanyj palkovnik zabyl pod Saratovom razoružiť celuju bazu RVSN. Počti soroka Topolej."
,,Sorok Topolej? ... Pomnitě, po pěrvomu: ně palkovnik a generalpalkovnik, i po vtoromu: poká Rasjáně pjut, Rassija něpobědimaja"

Re: k jadernému odzbrojení

Dušan | 23.06.2016

Podpora spíjania sa ?

Re: Re: k jadernému odzbrojení

M.C. | 24.06.2016

Nerozumím otázce. Odcitoval jsem vtip tak, jak jsem ho četl.
Pokud máte se závěrečným názorem nějaký problém, musíte se obrátit na Vladimíra Vladimíroviče.

Přidám vám ještě jeden na téma chlast a RVSN, i když nepochybuju o tom, že takto elitní složka ozbrojených sil ve službě nechlastá.

Jednoho mlhavého rána někde na Sibiři:
Velitel pluku RVSN řve na nastoupené vojáky:
,,Vy jste se zase včera ve službě ožrali, co?"
....
,,Kdo zmáčkl ten červený knoflík??"
....
,,Ptám se vás kdo zmáčkl ten červený knoflík???!!"
....
,,TAK BUDE TO ??!!!!"
....
,,Jak chcete, když se nikdo nepřizná, tak půjdete štípat dřevo všichni. ODCHOD!!"
Odcházející velitel si mumlá sám pro sebe:,,No čert vem Paříž, ale bylo to prý pěkné město."

a ještě 4 zpráva, která souvisí - prohlášení Vatikánu

Petr2 | 22.06.2016

“Drazí ruští bratři, již nám nezbývá mnoho času.”
Papež už má možná info o začátku apokalypsy (=katastrofy nebo vál. konfliktu, jejichž rozměry způsobí zničení světa či jeho části).
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vatikan-Prohlaseni-ohledne-Ruska-a-Ukrajiny-Ale-skutecne-silne-Mnozi-mozna-vzteky-rozbiji-pocitac-441325

Re: a ještě 4 zpráva, která souvisí - prohlášení Vatikánu

to je úplně fuk | 22.06.2016

Nu GP přes svého exponenta si vyšlápl na Rusko. Je to úplně průhledné... Samozřejmě když RF by např. přistoupila na Ban Ki Munovu výzvu jaderného odzbrojení, stane se vojensky bezbranné... Takže to pochopitelně neudělá, a opět bude špatné...

Re:, - prohlášení Vatikánu

vilon | 23.06.2016

no dobre, ale prečo taký povyk na nástup Hitlary do funkcie prezidentky? To nesedí. Síce veľké cvičenie NATO v Polsku Rumunsku a Pobaltí ešte len začalo, tak nemôže začať útok, ked Barack ide odovzdávať úrad. Veštené je, že to bude žena, ktorá začne Apokalypsu. Trumpa aj tak znesú inak. Neoconi budú skúšať všetko možné, ale do toho novembra , asi nič veľké. Iba ak provokácie na štadionoch...

Re: a ještě 4 zpráva, která souvisí - prohlášení Vatikánu

M.C. | 23.06.2016

Nechápu co je na tom prohlášení silného.
Je akorát neuvěřitelně neomalené, pokrytecké a drzé.
Jediné s čím souhlasím je to, že ,,jim" už nezbývá mnoho času a pokud se nepodaří Rusko rozvrátit do podzimu, bude pro ně už pozdě.
Vyděržaj, pioněr.

3 zprávy, které spolu souvisí. Regionální elity USA se rozhodly ignorovat vše

ujo | 22.06.2016

A včil, babo raď.
Čo ak, ten hnus, čo sa chystá, zamestnáva aj Pjatklina natoľko, že ešte nemá analýzu kompletnú. Alebo, a to je ešte horšie, ju ani možno nebude môcť zverejniť.
Čo ak, sa tá chuťovka, pripravuje "v druhom pláne", popri majstrovstvá vo fotbale. Dokonalé krytie.
Medzi tým nejaká drobná epizóda na odpútanie pozornosti (pre úplných blbcov) s kreténom, ktorý nedokázal vytiahnuť americkému policajtovi pištol na D. Trumpa.

Re: 3 zprávy, které spolu souvisí. Regionální elity USA se rozhodly ignorovat vše

skeptik | 23.06.2016

Pjankin uz ma video z tohoto tydne preci.

Re: 3 zprávy, které spolu souvisí. Regionální elity USA se rozhodly ignorovat vše

Cico Ciciak | 23.06.2016

Než sa tu začneš ako hlupák strápňovať, tak sa najprv nauč Pjakinovo meno poriadne napísať! A v Rusku boli tuším 12. a 13. štátne sviatky!

Přidat nový příspěvek