2 obálky Economistu, které od sebe dělí 12 měsíců

27.10.2017 15:18

 

 

 

Diskusní téma: 2 obálky Economistu, které od sebe dělí 12 měsíců

Ohnivý mužík?

Croix | 29.10.2017

Nemá ten "ohnivý mužík" z třetí medaile karikované rysy Trumpa s jeho rozcuchaným vlasovím, jak k tomu došlo při tv přenosu? /Protože VVP dosáhl svého i při jednání s ním/ Větší zobrazení, než na odkaze od ... by neškodilo.

Iný názor

Pavol Pijak | 29.10.2017

Pošlite mi veľkú fotku. Nevidím na to dobre. Ale som si istý, že ste si nevšimli niekoľko podstatných vecí........

Re: Iný názor

... | 29.10.2017

tady je to lépe vidět
https://cdn.static-economist.com/sites/default/files/images/print-edition/20171028_LDD001_1.jpg

mnohoznačné foto

Cyril | 28.10.2017

Fotka jako by křičela: "Buď si tedy carem EuroAsie, ale Evropu (a zbytek světa) nám nech. Není to poprvé, co snaží jej na něco podobného nalákat. První nabídkou svého druhu, která přišla po procitnutí, že s Putinem už prostě dál musejí počítat, byla nabídka majestátu Byzanstského císaře, kdy mu při loňské návštěvě Athosu přidělili právě místo, kde stával jeho trůn.

Trůn někdo (Putin?) nechal odstranit, aby bylo jasné, že tato nabídka není zajímavá a že za tuto cenu zájmy své vlasti neprodá. Také nevládne jen pravoslavnému ruskému světu, ale mnohonárodnostnímu a několika konfesnímu společenstvu. Jeho světová podpora stoupá a domácí podpora je stabilně velmi vysoká, na rozdíl od Euroatlantických politiků, kteří se dokáží podporovat už jen navzájem.

Aktuální obrázek na přebalu The Ekonomist nám říká, a nadpis „Zrodil se car“ to uvádí na rovinu, že sázky se zvyšují a místo nástupcem byzantského císaře má šanci být imperátorem. Co to napovídá? Stylizace carské uniformy upomíná k imperátorskému následnictví. Sako je z nýtovaných železných pásů, čímž je uznána momentální nedobytnost Ruska bez současného zničení civilizace na Zemi. Epolety tvoří rakety, umocňující obrany schopnost RF. Nad raketami jsou stylizované oválné budovy - pracovny. Zatímco pravá strana asi upomíná na GŠ a schopnost imperátora mít svou armádu plně pod kontrolou, levá – srdeční – epoleta symbolizuje jeho upřednostňování mírového života. Vede od ní také potrubí, které symbolizuje důvod klidu, který z epolety vyzařuje. Je důležité, že pracovny jsou nad raketami – evokuje to přednost férové diplomacie před uměním války. Šerpa je uznáním vzdušné převahy v Sýrii, nad svým územím i připomenutím incidentu s jůes námořní lodí v Černém moři, kdy průletem letadla byly vypnuty její veškeré řídící aparáty. Rudá hvězda je spojená právě s pravou epoletou a je dominantním řádem imperátorské uniformy. Říká jediné – i toto je část ruských dějin a jakkoli jim byla původně podstrčena anglosaským impériem a jím také zpočátku financována, VŘSR nakonec provedl ruský lid, podle svých představ a ve svém zájmu. Ona byla katalyzátorem, s jehož pomocí se zaostalý agrární národ o půl století později, šestnáct let po vítězné válce, dostal do vesmíru. Železný řetěz, spojený s pravou epoletou, upomíná na odhodlanost Putina a jeho národa tento odkaz bránit. Symbolem zámku na řetězu je pravděpodobně jaderný výbuch – to asi netřeba sáhodlouze komentovat. Co říkají medaile? Na první je zobrazeno oko. GP? Možná, ale oko má pozdvihnuté obočí a netváří se nepřívětivě. Jinými slovy: „Its all right!“. Druhá upomíná na první vládu lidu ve své zemi, se všemi jejími klady a zápory, a na odhodlání lidu tenhle odkaz bránit. Proto je také umístěna na srdci Putina. Nechci spekulovat o nějaké ochotě jednat o někdejší sovětské zóně vlivu v Evropě, protože ochota k takovému jednání především chybí v někdejších sovětských satelitech. Roli mostu mezi EU a EAES by však dozajista neodmítaly. Také může představovat kořeny VVP, které pevně tkví v období, pro něž byly srp a kladivo dominantními znaky. Třetí medailí je jakýsi ohnivý mužík, který připnut na hrudi může symbolizovat jak současné impozantní válečné umění rusa, tak i jeho pokoření jestřábů na blízkém a středním východě … etc. Prostě si je připnul jako trofej? Čtvrtá medaile je pak zcela jednoznačná – má obrys Krymu a schopnost jej ubránit dokládají rakety na epoletě nad ním. Nahlíženo takto – důvod pro uznání VVP a pozvánka mezi skutečné mocné tohoto světa existuje i v západním světě. Jak obrázek čtete vy? ;)

Re: mnohoznačné foto

popolvár | 28.10.2017

páči sa mi tento výklad.
No má to ešte jednu rovinu. Tá uniforma zo znitovaných železných plátov - snaha uzavrieť, zakovať Putina do obrazu cára, a takto ho napojiť na matricu VOSR (100. výročie), ktorá v podstate cára fyzicky zlikvidovala.

Re: Re: mnohoznačné foto

Cyril | 29.10.2017

pozoruhodný nápad s touhle další rovinou
díky

Re: mnohoznačné foto

Nikdo | 28.10.2017

Dobrý výklad. Osobně tam vnímám další pozitivní smyslovou rovinu (kterou zadavatel asi nezamýšlel). Celkově na mně působí obraz pozitivně. Tvář zasazená mezi oblaka, vyřazuje moudrost, tvůrčí svobodu, nadhled a lidskost. Vyvolává u mně dojem, že všechny ty navěšené "cinkrlátka" (plátované sako, medaile, řetězy ...) jsou bezvýznamné a jsou tam jako nutnost pro ty, kteří chápou méně.

Re: mnohoznačné foto

... | 29.10.2017

Výborný výklad!

Re: mnohoznačné foto

Nikdo | 29.10.2017

Oprava symbolem na zámku je mikrofon - média pod zámkem.

Re: Re: mnohoznačné foto

nemyslím si to | 31.10.2017

Zámek spojuje části řetězu, tozn, že média ( mediální práce ruských (skutečných) elit ) jsou spojovacím článkem, udržujícím pevnost Ruska

Re: mnohoznačné foto

Daniela I. | 29.10.2017

Ponuka byzantského prestolu nebola ojedinelou, v r. 2015 komediant Chazanov ( čie záujmy asi presadzuje? :-D) prišiel k V.V. Putinovi s neobvyklou ponukou - daroval mu kópiu ruskej imperátorskej koruny
https://pbs.twimg.com/media/CVJqPwYWcAAjTjx.jpg

Ako zareagoval V.V. Putin na ponuku -provokáciu?
Bars umno, korunoval klauna, čím dal zákulisiu jasnú odpoveď ....
http://s0.rbk.ru/v6_top_pics/resized/945xH/media/img/3/34/754489765869343.jpg

Pokiaľ ide o obálku The Economist, nedávno v diskusii som napísala takýto názor:
http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-10/#comment-81988

Re: mnohoznačné foto

Vašek | 29.10.2017

Ohnivý mužík má obličej Trumpa.

Re: Re: mnohoznačné foto

Croix | 29.10.2017

Také si myslím, karikované rysy tam budou plus ten jeho výčesek rozcuchnutý veřejně při přenosu v tv.. Neškodilo by ještě větší zobrazení té obálky.. /Vyjadřovalo by to např. fakt, že VVP při jednáních s Trumpem dosáhl svého.../

Re: mnohoznačné foto

Přemek | 30.10.2017

Pouze drobnost - v dobách SSSR si lid vládl pouze do té doby, dokud moc jeho jménem falešně nepřevzala (opět) marxistická pseudoelita zaprodávající lid a národ cizím zájmům.

Re: mnohoznačné foto

majo | 31.10.2017

ta postavicka tretia to je trump

Re: mnohoznačné foto

ufonyk | 01.11.2017

ten ohnivy muzik je D. Trump, pozri vacsi obrazok

osedlání procesu

Skála | 27.10.2017

Gp se snaží přeformátovat federaci na Impérium? Putin není zelenáč a na hrábě nešlápne, překročí je.
Myslím, že je to nejdůvěryhodnější politik v posledních desetiletí.

Re: osedlání procesu

Přemek | 30.10.2017

VVP rozhodně na hrábě nešlápne, zvláště pokud by mu je kdokoli stavěl do cesty. Na druhou stranu ale The Economist začíná demonstrovat kolísající moc GP, který má starostí nad hlavu při nedostatku lidských zdrojů a času, což je kombinace doposud nevídaná. Urychlení sociálního času je zjevně spíše objevením se procesů cílově založených někým jiným než je GP, a to tak kvalifikovaně, že jim GP nedokáže vzdorovat. Zde připomínám jednou užitečné úsloví: "Chtít neznamená moci."

Re

mdok1 | 27.10.2017

Výzva k revolúcii.

Re: Re

Přemek | 30.10.2017

Nikoli k revoluci, ale k probuzení a shození okovů služby Ďáblu v podobě mamonu a nemravnosti, svědomí nesvědomí.

Přidat nový příspěvek