Ze svého okolí znám jeden odstrašující případ poškození mozku po vypití nadměrného množství alkoholu. Mladý muž si přivodil těžkou otravu, málem umřel a stal se trvale dementním.
Vysvětlím proces metabolismu alkoholu v lidském těle. Etanol se v těle rozkládá pomocí etanoldehydrogenázy na acetaldehyd. Ten je pro tělo jedovatější než etanol, nicméně i on se působením acetaldehydrogenázy velmi rychle rozkládá na vodu a kyselinu octovou.
Zde učiním vsuvku, medicína využívá zpomalení rozkladu acetaldehydu pomocí antabusu k "léčení" alkoholiků.
Rozklad na vodu a ocet se projevuje tím, že vypijeme jedno pivo a zdá se nám že jsme vyčurali dvě, protože z alkoholu vznikla chemicky čistá voda. Tato voda má pozitivní účinky na detoxikaci organismu, protože je chemicky čistá, má neutrální Ph a má malé klastry. Proto má ideální průchodnost skrz buněčné membrány a tím pádem vysokou čistící schopnost. To je vysvětlení účinku štamprličky na lačno u starců. Rovněž stojí za zmínku recept na odstranění ledvinových kamenů. Stačí k tomu horká sedací lázeň tak, aby ledviny byly ve vodě a pije se plzeňské uvařené v Plzni. Pro jeho výrobu se používá zásaditá voda z tamních vrtů.
To co způsobuje zdravotní poškození je kyselina octová. Pokud se vám to zdá neuvěřitelné, přečtěte si co způsobuje jiná kyselina, v tomto případě kyselina močová: https://cz.sputniknews.com/svet/201712126421832-pricina-slaboduchost/
Zde bych chtěl zmínit možný vliv na onemocnění přičítaný alkoholu -
překyselení z potravy (maso, cukr, bílá mouka), nebo z farmaceutik (kyselina acetylosalicylová, aj). Nabízí se otázka, zda se farmaceuticko-medicínská klika nesnaží hodit škodlivost svých drog na alkohol. Ostatně není to tak dávno, kdy všechny atomové velmoci světa zdravotní důsledky svých jaderných pokusů svorně hodily na tabák. Pokud si uvědomíme kdo ty studie o toxicitě etanolu vytváří, hned je nám to jasné.
Když pominu možnost vzniku závislosti, to že pití alkoholu má negativní nebo pozitivní vliv na zdraví pijáka je dáno mj. stravou pijáka. U pojídačů kyselinotvorných hamburgerů se vliv kyselin sčítá, na rozdíl od pojídačů boršce, který je plný neutralizačních minerálů ze zeleniny.
Lidský organismus příliš nerozlišuje složení kyselin kterými je ničen. Vliv různých kyselin se sčítá, až do neslučitelna s životem.
Opět zopakuji to co jsem zde už několikrát psal, to jak člověk s alkoholem naloží je čistě na něm.
Na závěr bych připomenul Pjakinova slova: To že něčemu nerozumíte, neznamená že jste duchem slabí, ale že Vaše znalost pojmů je nedostatečná.
Re: Re: Sundejte si černé brýle!
zero | 19.12.2017