Re: Re: Re: Re: pivo klasické vs. ochmelené

Ľudo | 24.08.2017

Veď práve!
Načo Vám je bojaschopnosť, keď nemáte mozog?
Mierou nechápania sa nutne stávate strojom v niekoho rukách.

Čo hovoria na tému skúsenosti predkov?
Ľudové:
"Mať dlhší dych",
"Kto sa smeje naposledy, smeje sa najlepšie", či
"Niekoho prešťať" (s prepáčením)
neznamená v tomto kontexte ani tak poukázovanie na kvality fyzické, ako skôr psychické.
(jeden systém: chorý duch v zdravom tele a zdravý v chorom??)

Obávam sa, že do husitov, bratríkov a cca.Bielej hory (napriek spievodnému "bordelu") dýchali vaši predkovia predsa len trochu "dlhšie".
(Niežeby sme na SK nemali žiaľ tiež niektoré podobné problémy)
Teda minimálne na podprahovej úrovni, ktorú tieto drogy devastujú ako prvú.

Najstaršie české chmeľné pivovary tradujú svoje založenie práve do onoho 16.-17.stor.
No nie je to azda ani trochu podozrivé?

..hlavne pri dnešných biochemických vedomostiach, naznačených i v článku, i laicky dobre známej roli alkoholu pri dobývaní ameriky a jej domorodcov, metódy "saturácie" čínskej populácie ópiom v 18. a 19.stor, u.s. nickname pre CIA(cocaine import agency), atď..

Áno, predtým sa u nás i inde tiež pilo možno s neskôr programovo rastúcou tendenciou:
medovina, klasické sladké nízkoalkoholické pivo, víno.
I víno sa ale miešalo 1:4 s vodou.
Vo viacerých krajinách Stredomoria je doteraz
v pôvodných občinách samo osebe pitie
čistého vína prejavom hrubej vulgárnosti.
Spoločensky ostrakizujúce "faux pas"

Kvasenie(fermentácia) bola zavedená v 1.rade
ako prirodzený stabilizačno-sterilizačný proces k uchovaniu nutričnej hodnoty ovocných štiav na dlhšie obdobie ich skladovania mimo kulminácie danej vegetačnej periódy. Určité minimálne percento alkoholu preventívne dezinfikovalo potravinu. Na elimináciu jeho negatívnych účinkov sa "preparát" nutne povinne(common law) riedil.

Rituálne účely a jeho zneužívanie vždy od spomínaného momentu x+n(o moc sa nedeliacimi, prsteňu moci nutne podľahnuvšími) blbnúcimi jelitami, sú druhá vec. Tak aj rozpad pôvodných občín, keď mestá(polis) začali dosahovať sociologicky kritické hranice 20 000 jedincov (na definovanú nízkopodlažnú + voľnú plochu), čím automaticky nevyhnutne prichádza štatisticky pravdepodobnostne predurčene ku kumulácii sebadeštrukčného chovania sa daného druhu(ide konkrétne o dlhodobo interkultúrne známe empirické čísla pre druh Homo Sapiens Sapiens).

Predpokladané dôvody tejto supersystémovej parametrizácie sme tu tiež neraz rozoberali..
Toľko krátko k aspektu z pohľadu základov sociologickej mechaniky

Áno. Faktorov je snáď vždy viac.
Otázka je, štatistická kvantitatívno-kvalitatívna váha ktorého
zo skúmaných javov(procesov) je objektívne najväčšia?
..tak aj z daného grafu vyplývajúca metóda riadenia príslušného socio-naturálneho javu(fenoménu)

btw..
obávam sa taktiež, že diskusia typu:
Čo je horšie?
1) geneticko-toxický (mutagénny) faktor
(90% postihnutí novorodencov ide aj dnes jednoznačne na vrub alkoholu-odborne medicínsky dlhodobo dobre známa štatistika od konca 19.stor. -potvrdí vám každý dobrý lekár)

2)silno neurotoxický faktor alkoholu

3) pivný, presnejšie chmeľový "bonus" predávkovávania estrogénmi, masívne devastujúci systém dlhodobej hormonálnej rovnováhy jedinca.

Ok..pravdu máte v tom, že v pive je menej alkoholu, ako v čistom víne, alebo "Spiritoch", ale naoplátku máte zasa onen "hormonálny bonus".

Čože mi len pripomína voľba, Vami Stepan, medzi riadkami podvedome podsúvanými možnosťami výberu?
..nielen Sofiu

Přidat nový příspěvek