Re: Re: Re: Makrobiotická strava.

S tím Řeckem je to kravina, mám tam příbuzné | 25.07.2017

Mléko se zpracovávalo na jogurt, řecký jogurt a na balkánský sýr.
Ty jsou přece zpracovávany do jejich jídel jako je filo či burek.
Řecký jogurt je jogurt, který byl cezen skrz tkaninu či papír, čímž je odstraněna syrovátka. Tím je dosaženo konzistence mezi obyčejným jogurtem a sýrem, přičemž je zachována kyselá chuť. Řecký jogurt se také vyznačuje vyšší tučností než má běžný jogurt.

Jogurt cezený přes mušelín je tradičním jídlem ve východním Středomoří, na Blízkém východě a v jižní Asii.

V řecké kuchyni je používán především jako základ pro tzatziki a jako dezert, na jehož vrchol se dává med, višňový sirup nebo ovoce. V Řecku se jogurt tradičně vyrábí z ovčího mléka.
Dodnes se tam na severu chová původní prespa catlle, jde i malé krávy.

Přidat nový příspěvek