Re: Re: mlieko

kwonn | 20.07.2017

Nechci vás otravovat, ale neodpustím si ještě jeden komentář, nebo můj "názor"!
Co tak při "plánování" stravy vycházet ze stavby trávícího aparátu?
Trávící soustava člověka je krátká a stavěná na příjem tepelně upravované a teplem předtrávené stravy! Není vhodná pro trávení stravy syrové včetně ovoce a zeleniny. Všechno by mělo být ideálně tepelně upravené, zelenina lehce osmažená na tuku a ovoce mírným varem tzv. blanšírováním. Jakékoli maso nakládat do kyselých láků nebo kyselého mléka nebo kysaných produktů jako jogurt, podmáslí...na dva až tři dni, tužší masa i 5 dní. Až poté tepelně opracovat. Protože maso už je "předtráveno", tak i příprava je rychlá a šetrná! Takto upravená strava je velice lehce stravitelná s minimem vynaložené energie a maximem zachovaných cenných látek, vitamínů a enzymů.
Toť můj pohled. Nikomu ho nevnucuji ale dávám k posouzení!

Přidat nový příspěvek