Re: Re: Re: Re: troll mariet

Mariet | 28.06.2017

Sergio, omlouvam se Vam za svou lenost se vratit zpatky k tomu Vasemu prispevku, abych si uvedomila o co presne slo. ( A i Hoxovi). Neslo o zde uvedeny text, ani jste se ho neptal.

Slo mi o to, ze odepisovat nekomu na jeho prispevek hned v pocatku vetou, ze ma problem v chapani je nepripustne. Zvlaste za situace, kdy Hox vede web, ktery se tvari jako sjednoducujici lidi a vzdelavajici je.
. Kazdy pojem musi byt definovan a presne, jinak dochazi k ruznemu vykladu u ctenaru, a neni to jejich chybou ci problemem v jejich chapani. Je to problem toho, kdo s novym terminem prijde a nedokaze nebo zamerne nechce ho formulovat presne.

Narazim na to v prispevku vyse - prispevateli Slovakovi.

Pamatujete film s Naroznym "Ten svetr si nesvlikej"? Ten tam krasne vysvetluje, proc je nutne formulovat presne.

Terminologie je velice dulezita, vzpominam si, ze od nas jezdili do tehdejsiho SSSR i vedci na sjezdy, jejich predmetem byla terminologie.

Pokud sledujete dily pana Pjakina, tak jsou tam casto dotazy typu, ze on neco rekl a posluchac to vidi jinak a on pak vysvetluje, ze bylo mysleno jinak, co puvodne rekl. A pokazde odkazuje na cetbu tech textu, ktere ale potrebuji nutne vyklad, a ten on neposkytuje, coz je potreba.

Pisete:: Ze je "jav" tzv. všecivilizačnej planetarizácie , zalozeny na vrodenom pude spajania sa ,vymene informacii ,spolocenskosti ,(vulgarne povedane stadovitosti ludi ) a na druhej strane , "jav" , snaha , usilie o usmernovanie , riadenie tohto spajania sa , a ze TOTO riadenie v tzv. zapadnej spolocnosti ma paraziticky charakter a je nazvane slovom globalizacia .

Presne tak to vnimam, akorat to neumim vyjadrit, uz mi to nejde, jako kdysi, jsem stara...

Přidat nový příspěvek