hladovka 2.časť

Perun | 20.08.2015

Výhody tejto metódy oproti diete (obmedzenie nejakej stravy, ale požívať zdravšiu), či dokonca tzv.liekov je viaceré:
1/organizmus po čase pochopí, že zvonku nič nedostane, a začne stravovať svoje rezervy (pri diete či liekoch nie, čaká stále na vonkajší príjem)
2/stravovať začne rezervy, ktoré potrebuje najmenej a tie najdôležitejšie orgány si ponechá vždy, aj pri smrti hladom (klinicky zistené, konkrétne mozog, nervy a srdce - neporušené u psa, zomretého od hladu, ale 97% tuku zmiznutého.)
3/chorobné mikroorganizmy (pliesne, vírusy, energetické parazitx atd.atd.) sa živia práve tým "luxusom" , t.j. cukrami, tukami, hnilobnou vodou, takže pri hladovke strácajú živnú pôdu a masovo hynú či opúšťajú organizmus.
4/čím dlhšie sa hladovka drží, tým lepšie organizmus prešiel na vnútorné stravovanie, a tým je aj očista účinnejšia. Teda 10 dňová hladovka je ovela účinnejšia, než 5 hladoviek 48 hodinových, a tie zase, ako 10 hladoviek 24 h.

Tolko velmi stručne k tomu. Skrátka organizmus sám najlepšie vie, ktoré látky vylúči a ktoré si ponechá. Ešte dôležitý dovetok: prechod na "normálnu stravu" musí byť postupný a trvať minimálne tak dlho, ako samotná hladovka. Napr. už po 3 dnovej hladovke je malá štipka korenia povedzme v šaláte neznesitelne štiplavá, iked bežne ju tam človek ani neregistruje (nehovoriac už o vskutku pikantných jedlách, alkohole, káve... ktoré sú tesne po hladovke velmi nebezpečné a až vtedy si človek uvedomí, akou silnou drogou napr. taká káva je. Iná vec je, že nie som za to, úplne kávu či alkohol obmedziť, lebo sú tam isté stopové prvky, pre organizmus podnetné... ale ich nadkritické množstvo je dobré pravidelne práve hladovkami alebo aspon poctivými dietami upraviť, organizmus si to sám zreguluje počas toho obdobia.

Přidat nový příspěvek