Re: Re: Re: Re: Re: otázka pre uda a Luxa

popolvár | 07.06.2013

du, nestavias to troska do pozície, ze z jednej potraviny (tu mrkva) chces dostat vsetko? Ved strava má byt pestrá plnohodnotná, v urcitom casovom rozmedzí (den, týzden, ...), nie vsetko musís telu dodat v jeden den a uz toboz nie na jednom tanieri. A este k mrkve: u surovej ide predovsetkým o prijatie enzýmov (a tie dostanes do tela len surovou stravou), minerálov v organickej, telu prijatelnej forme, vitamínov, tu predovsetkým beta karotén ako provitamín A, a ten je rozpustný v tukoch, takze mrkvicku s trochou oleja, inac fakt to do tela nedostanes, o dalsích telu prospesných látkach ani nehovoriac... Varená mrkva je síce strávitelnejsia, ale vsetky enzými su "v cudu", gro vitamínov taky-tak,a niektoré minerály prechádzajú tepelnou úpravou z organickej do anorganickej formy, ktorú telo dokáze vyuzit tak max. na cca 10%.
A jednoznacne aj kvalita a sposob stravovania má vplyv na dl´zku zivota. Napr. orgánové hodiny (2 hod max aktivity a 2 hod. útlmu) by clovek tiez mal zohladnovat.
A optimum si vyladís jedine ty sám a nikto iný... Ak nebudes pocúvat, co ti vlastné telo hovorí, a budes sa spoliehat len na rady druhých, sám sebe budes pokusným králikom, ale bez nejakého výsledku.
Skús sa porozprávat aj s dobrým veterinárom, od neho sa niekedy clovek dozvie ovela viac , ako od "specialistov" na humánnu medicínu.

Přidat nový příspěvek